De vrije basisschool Wezel 6b wint de Interscolaire verkeerswedstrijd georganiseerd door het Verkeerseducatief Centrum. De wedstrijd liep van 15 juni tot en met 18 juni en bestond uit een theoretisch en een praktisch examen. 330 leerlingen of 20 klassen van het zesde leerjaar uit alle Molse scholen, namen hieraan deel.

Vorige vrijdag  eindigde de wedstrijd officieel met een prijsuitreiking waar de winnaars hun cadeau in ontvangst mochten nemen.

Volgend schooljaar moeten de meeste leerlingen uit het zesde leerjaar zelfstandig naar school fietsen. Het is dus belangrijk dat zij de verkeersregels goed kennen. Tijdens de verkeerswedstrijd kregen zij een theoretisch gedeelte voorgeschoteld met vragen over de voorrangsregels en de plaats van de fietser in het verkeer. Onder toezicht van de juryleden volgde daarna een praktische proef in de buiteninfrastructuur van het verkeerspark.

Winnaars

Als winnaar kwam de vrije basisschool Wezel 6b uit de bus. Zij scoorde 76, 24%. De tweede plaats ging naar vrije basisschool Millegem 6b met 72,30%. De vrije basisschool Wezel 6a veroverde de derde plaats met 69,32%. Op 19 juni mochten de leerlingen een individuele prijs in ontvangst nemen en een prijs voor de klas.

Dit schooljaar volgden 2198 leerlingen, 118 klassen van de Molse scholen 5 à 6 maal verkeersles in het Verkeerseducatief Centrum. De wedstrijd vormt het sluitstuk van deze lessenreeks.